2011. január 2., vasárnap

Repülőzés november végén

A Mátyásföldi reptérre szoktunk járni modellrepülőzni vasárnaponként. Amíg Nagywhip repked, mi Kiswhippel futkározunk. Két barátunk is kijár, D szintén repkedni, B pedig a gyerekeit hozza ki futkározni, meg sárkányozni a friss levegőre, hogy jól aludjanak este :).

Sétálnak arra más kutyák is, velük Csikó mindig rohan pár követhetetlenül gyors kört, a modellrepülős bácsik meg a hajukat tépik, mert paráznak, hogy a kiterített repzajokra ráugrálnak az ebek. Persze nem, max az idegen kutyák, de Whippó szépen megtanulta, hogy ki kell kerülni a kis repülőket és nem szabad körülöttük ugrálni.

Mondjuk jófejek, mert soha nem szóltak még be, csak látom, hogy lesápadnak hirtelen, amikor a repülőik felé fut Whippé teljes erőből, hogy aztán az utolsó pillanatban kikerülhesse azokat egy könnyed mozdulattal. Volt, hogy én is leizzadtam ilyenkor, mert nem két pengő egy ilyen repülő és kicsit izgultam, hogy ezalkalommal elszámította a fordulási szöget Csikó uraság, de nem! Engem is becsapott egy pillanatig és nem hittem el, hogy lehet ennyire fordulékony egy kutya. És lehet! :)


Arra is megtanítottuk, hogy ne ugorjon rá az esetlegesen lezúgó/leszálló repülőkre, helikopterekre, ne akarja a sárkányokat, paplanernyőket kinyírni, amikor azok földet érnek.

Van a közelben egy lovarda is, ahonnan néha lónyerítés hangjait hozza a szél. Felfigyel rá mindig, kíváncsi leszek, hogy fog a lovakhoz állni, ha végre egyszer eljutok már lovagolni...

Néhány kép az eseményről:

Bot rágás

szintén

nézeget

whippet-portré

majsz

Rohangálás Nagywhippel

Kapj el, ha tudsz!

itt épp egy paplanernyőt szemlél

kedvenc képem: szagot fogott (lakik itt egy nyuszi)

vadászó-whippet

itt pedig Nagywhip-et figyeli repülőzés közben
Ezen képeim egy része nagyban, fekete háttér előtt is megnézhető a flickr-en.
.

5 megjegyzés:

  1. Hát mi amikor kimentünk a lovardába az első pillanattól fogja tök jól vislete a paccokat. Csak egy picit nyöszörgött h nem mehet oda hozzájuk de semmi ugatás.
    Akkor nagyon hosszú túrát mentünk álltalában a ló mögött. Persze ehhez oylan ló kelett aki nem rúg ki kuytára de ez a ló hozzá volt zsokva az ebekhez. Ha mi mentünk elöl Hunor mindig figyelt hátra h merre járkál a ló.

    VálaszTörlés
  2. itt a blogon is fekete a hátterük :)
    amúgy minek a piros szalag a nyakába?

    VálaszTörlés
  3. elvileg a vérükben van a lovakkal való jó viszony:)
    csak ez a Maki olyan kis kajli...

    kedves stenzááá: ahogy mondod :)
    a piros szalag azért kellett a nyakába, mert megmaradt a repülőd végéről.

    VálaszTörlés
  4. Biztos, hogy ez egy kutya, és nem egy zsiráf? :)

    VálaszTörlés
  5. van benne zsiráfvér, az tuti...Fater csak rövidnyakú zsiráfnak hívja:) és nyáron két lábon, lógó kezekkel majszolta a fáról a levelet:)))
    így: http://www.tikkun.org/tikkundaily/wp-content/uploads/gerenuk3.jpg
    csak zsiráful:) hirtelen nem találtam zsiráfos megfelelőt:)

    VálaszTörlés