2013. augusztus 19., hétfő

Strandwhippik

Egyik vasárnap végre kijutottunk a Pipikkel A STRAND-ra. Azért a csupa nagybetű, mert ez a strand minden várakozást felülmúlt!
Csikó fürdik! 
A strand a délegyházi Tavirózsa kempingben található kutyás részleg, külön nagytestű és kistestű részre bontva, az a tény, hogy még erre is gondoltak, őszintén meglepett.
Tisztaság volt, kakiszacsik is voltak kitéve és mindez 500 Ft/kutya árért. Van a tó mellett egy nagy tisztás is, ahol lehet futkorászni, frizbizni. A gazdik alapjáraton jófejek voltak, tán egyet kivéve, de szerencsére ők majdnem akkor jöttek, amikor mi már épp távoztunk.
Bodzagazdiékkal mentünk, az ő ismerősei vittek minket kisbusszal. Az ő kutyusuk Rocco, egy mentett német vizsla, aki konkrétan frizbifüggő, nagyon helyes kutya.
Ott volt még Bodza természetesen, aki Oli csaja és Stew a kis angol agárka.
Továbbá találkoztunk Typhoonékkal is, aki szintén az Agár fajtamentéstől van és borzasztóan szép lett!
Olika, amikor még nem volt túl sok kutya a placcon, átment búvárba - végülis a búvárruha már alapból rajta van mindig.
BúvárOlivér
Mint egy vizipatkány, annyit úszott, folyamatosan a vízben volt, játszott Roccoval (=Rocco beúszott az eldobott frizbiért, Olika meg próbálta utánozni). Annyira cuki volt, ahogy úszkált fel-alá, cipelte a kis labdácskáját és elmélyülten nézegetett a víz alá.
Aztán elment játszani a nagy kutyusokkal majd eltűntek a látómezőnkből, hallottunk egy nyígást, majd Olcsi kullogott vissza talpig koszosan, nyilván taknyolt egy óriásit. Onnantól kezdve nem mozdult mellőlem, a kis érzékeny lelkem...
Csikó is kivetkőzött önmagából és sima kutyaként viselkedett, leállt játszani a többi kutyával, fürcsizett, viháncolt, frizbizett, ugrált, tiszta retek lett :)
Persze az úszás nála abból állt, hogy hajlandó volt kettőt tempózni a labdáért, majd mintha az életéért küzdene, kiúszott a partra, óriási csapásokkal és fröcsköléssel.
Kipróbáltam, hogy beúszik-e hozzám és nagy előrelépésként bejött utánam, persze úgy, hogy előbb belekapaszkodott Roccogazdiba, majd matracként használva őt, próbált evickélni hozzám. Olika először simán beúszott hozzám, majd átvette Csikótól a pánikolás művészetét és ő is inkább az ellenkező irányba ment, amikor hívtam be a vízbe.
Végül nemes egyszerűséggel kiültek a pokrócokra és megvárták, míg kijövök.


van egy feje
bújtak egymáshoz
Bodzás vetődik

Olita és Stew játszik

Csinkasz

Olika és Roccogazdi

Na hol az a laszti?

Anya ments meg!


volt pánik :)

Bodza úszik

helló, mi?

kezdett pilledni

elaludt
Stewbaba

Rocco
A csodás fotókat köszönjük Rocco gazdiéknak, no meg a fuvart is! Remélem majd megyünk még, a fürdőskurvák whippetek nagyon jól érezték magukat. Nagy előrelépés volt ez Csikónak, hisz ő eddig magától sosem úszott egy centit se, de most a labdáért is elúszott (persze csak 20 centit, de az is haladás) és hozzám is bejött, igaz, Roccogazdin keresztül, de akkoris :)
Egy negatív élményünk volt, egy husky képében, aki nem szállt le rólunk és gazdija csak annyit mondott Bodzagazdinak, amikor Bodza már befeszült, hogy semmi baj, nyugodtan belecsíphet. Jó és ha a husky visszatámad? Van pár kiló különbség a két kutya között. Aztán Csikóra szállt rá a husky, de konkrétan támadó szándékkal lépett fel, borzasztó domináns volt. Égig rúgtam volna legszívesebben szerencsétlen kutyát, de inkább a gazdiját, hogy képtelen ivartalanítani és kordában tartani. Sok gazdi sajnos nem tudja, hogy az agarak egyből kilyukadnak, ha egy másik kutya odacsíp, mert nincs aljszőrük, se zsírpárnájuk és rettentő vékony a bőrük. 
De a többi gazdi meglepően jófej volt, az egyik különösen. Stew odatelepedett a pokrócukra, de mondta a srác, hogy maradhat, övé a megtiszteltetés. Mire legközelebb odanéztünk, már azt láttuk, hogy a srác szájában egy gumikacsa, aminek a másik fele Stew szájában és húzást játszanak :)

Egy szó, mint száz, tündéri hely ez, a kutyusok nagyon jól érezték magukat, meleg szívvel ajánlom minden kutyásnak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése