2011. március 14., hétfő

Ideigleneseim

Eddig kétszer volt nálam ideiglenesben kutyus. Mindkettő a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány Agár-fajtamentő részlegétől jött. Először Enzo. Törzskönyves fél éves kicsi whippet, aki a tenyésztő betegsége miatt került a fajtamentéshez. Gyönyörű kis tündérke! Sajnos csak 3 napot volt nálunk (Nagywhipnél), de fél napig bőgtem, amikor vissza kellett adnom. De tudom, hogy fantasztikus gazdija lett és én így segíthetek a legjobban, ha nem bukom be, mert így újra fogadhatok "idibe" kutyát.
Csikó nehezen viselte, hogy más is van rajta kívül a gazdi közelében, főleg, hogy Enzo nagyon bújós és szeretetreméltó kis vipi. Persze hogy utolsó nap kezdett a két majom egymással futkorászni meg játszani, addig egymásra se néztek...
Enzo


Fókafej

A képeket Nagywhip csinálta. A mennyország... című bejegyzésemben is Enzo van velünk.
Januárban volt itt Enzo, majd márciusban jött Mekka, mert az eredeti ideglenese Berlinbe utazott és megkért, hogy hadd legyen itt nálam péntektől vasárnapig. Mekka egy tündér. Leszámítva, hogy le akarta vadászni mindenáron a macskánkat, Nácót. De vérkomolyan, így sajnos nem volt felhőtlen az a két nap, amíg itt volt. Két percenként kaptam szívrohamot és hullott a hajam is rendesen miattuk. Sajnos ezért nem maradhatott tovább, pedig bírtuk volna, ha marad, megszerette az egész család. De Csikóra is morgott, totálisan féltékenyek voltak egymásra, mert Mekka nagyon-nagyon bújós vipi. Ha leültem az ágyra, már csavarodott körém, mint egy sál :)
Anyukám is odáig volt érte, tömte minden finomsággal, Mekka hálából mindenhová elkísérte...Csikót nem szokta Anyu ennyit becézni meg simogatni, mint amennyit a kis vendégünket. De tény, hogy megérdemelte a sok szeretetet, hisz szegénynek eddig (az eddigi ideglenesét leszámítva) nem sok szeretetben volt része (Anyu is ezzel érvelt, amikor számonkértem, hogy Whippót miért nem szeretgeti ennyit). Ő volt a falkában a nyuszi, mindennap csépelte a többi kutya, tele van sebekkel, a farka vége is hiányzik. Ennek ellenére az egyik legkedvesebb kutya, akit ismerek. Előre irigylem a leendő gazdiját! :)
Mekka még örökbefogadható, ha esetleg valakinek felkelti az érdeklődését ez a bejegyzés!
UPDATE: Mekka begazdisodott! Sok boldog gazdis évet kívánok neki!:)

Mekka
Félig lehunyt szemmel élvezi a napsütést...

egész alakos
a szökési kísérlet...:)

2 megjegyzés:

  1. Hiába no, szép kutyákok ezek. Bár Mekka a második, napozós képen inkább néz ki egy kengurunak.... olyan furi. :)

    VálaszTörlés
  2. Na igen...:) Keverékek... rövidnyakú zsiráf, kicsi sárkány, kenguru, elvétve egy kis kutya, sok macska, nyuszi, és egy angol főúr veszett el bennük:D

    VálaszTörlés