2010. június 28., hétfő

Grooming

A legnagyobb kedvencünk! A reggeli, délutáni, esti, hajnali, az ébresztő, az ébredés utáni, elalvás előtti, alvás közbeni GROOMINGOLÁS! (Jelentése itt olvasható)
De hogy mi mit nevezünk annak? Azt, amiről azt hittük, hogy utálni fogjuk mindennél jobban. Amikor a whippet nyal. Azaz tisztogat a nyelvével...mert ő nem olyan nyalakodós fajta, de nem ám. Ez tisztogatás. Nagy megtiszteltetés, ha ő groomingol valakit. Nagywhippel már versenyezni szoktunk, hogy melyikünket groomingolja Cukorúr...

Itt egy macsek groomingol egy whippetet

Nála ez az abszolút szeretet jele. Így szoktunk ébredni, de napközben is csinálja. Nem büdös a nyála egyáltalán és néha (mindig) otthagyja a nyelvét a karodon és úgy marad. Aztán rájön, hogy ja valamit elkezdett és a nyelve is hiányzik a szájából. De nem ám szimplán visszahúzza, hanem groomingol tovább, úgy, hogy a fejét tolja előre a nyelvével együtt:)
Imádjuk! Majd csinálok róla videót, megígérem...

2 megjegyzés:

  1. szerinted a Nácó és a Kiswhipp eljut valaha erre a barátság szintre?

    VálaszTörlés
  2. ha majd a Whip nem akarja Nácót folyamatosan lenyomni, akkor igen:) csak most Nácó még fél tőle-vagyis nem fél, csak nem szeret ott lenni mellette, mert Whipé egyből rágja, meg gyűri és azt nem csípi. mostmár mindig úgy kell leszedni róla a kutyát, mert levágattuk a karmait és már védtelen szegényke és néha nagyon ráparázik:) Whipe lenyomja, kb rajta áll és majszolja a fülét, Nácó meg nyávog és fúj.

    VálaszTörlés